Een grotere én frissere school

School te klein? Dan zet je er toch gewoon een verdieping bovenop! Ons gespecialiseerde onderwijsteam heeft ervoor gezorgd dat een praktijkschool in Amsterdam met eenderde werd uitgebreid. En ook meteen een Frisse School werd.

Hoger plafond

Een Frisse School voldoet aan diverse voorwaarden. Een plafond op 3.20 meter hoogte, bijvoorbeeld. Dat hebben wij in dit schoolgebouw gerealiseerd. Zowel op de bestaande, begane grond en de eerste als op de nieuwe tweede verdieping.

Leerlingen eerder naar huis

Tijdens de werkzaamheden bleef de school, in goed overleg met de locatiemanager, gewoon in gebruik. En de leerlingen moesten hun toetsen en examens natuurlijk wél in alle rust kunnen maken. Werkzaamheden die veel geluid maken, hebben we daarom in de schoolvakanties uitgevoerd. Alles uiteraard in goed overleg. Een leuke uitdaging was het plaatsen van een spiltrap aan de buitenzijde. Niet alleen voor ons, maar ook voor de leerlingen: zij mochten om twaalf uur naar huis.

Facts & Figures

  • Afgerond
  • ca. 31 weken
  • Alecander Dumaslaan te Amsterdam
  • Stichting Kolom
  • Aanbesteding

Benjamin Kalwij, projectleider

“Van niets, iets maken. Dat is mijn drijfveer, al sinds het moment dat ik begon als timmerman op de bouwplaats. Ik krijg er energie van om samen met mijn vaste team van het begin af aan iets op te bouwen. Zeker wanneer we na afloop horen dat de opdrachtgever tevreden is met ons werk.”