Tot in de puntjes voorbereid

Een nieuwe hartkatheterisatiekamer, het verbouwen van de jodiumkamer, het renoveren van een mammografiekamer, angiokamer en het beddenhuis, het realiseren van een nieuwe PET-CT-ruimte. Stuk voor stuk klussen die vragen om expertise. Niet zo gek dus dat het Spaarne Gasthuis al jarenlang op ons vertrouwt.

Eisen aan bouw

Wij weten namelijk precies aan welke bijzondere eisen we moeten voldoen. Op een spoedeisende hulp bijvoorbeeld is 100% stofvrij werken een vereiste. Samen met de hygiënedienst hebben we een nauwgezette planning gemaakt en de naden van de stofwanden minutieus afgedicht. Met schoonloopmatten en kleefmatten zorgen we voor een schone werkomgeving. Trillingen en geluidsoverlast beperken we tot het absolute minimum. Want patiënten mogen geen last van ons werk hebben.

Geen toeval

We laten niets aan het toeval over. Dus als de vloerconstructie van de route die de zware PET/CT-scanner door het ziekenhuis moest afleggen niet stevig genoeg blijkt, onderstempelen we die. Samen met de klinisch fysicus bepalen we precies hoeveel lood er in de muren van de angiokamer moet komen. En de riolering voor de jodiumkamers leggen we precies volgens protocol aan.

Succes

Het Spaarne Gasthuis vertrouwt op onze kennis. We hebben dan ook al heel wat projecten in dit ziekenhuis tot een succes gemaakt. Altijd in nauw overleg met de afdelingshoofden, hygiënespecialisten en projectleiders van het ziekenhuis. We spreken elkaars taal. En weten elkaar te vinden gedurende het hele project. Daarvan plukt de patiënt de vruchten. Want die wordt behandeld in een mooi, toekomstbestendig ziekenhuis.

Facts & Figures

  • In uitvoering
  • ca. 24 weken
  • Boerhaavelaan 22 te Haarlem
  • Spaarne Gasthuis
  • Aanbesteding

Benjamin Kalwij, projectleider

“Van niets, iets maken. Dat is mijn drijfveer, al sinds het moment dat ik begon als timmerman op de bouwplaats. Ik krijg er energie van om samen met mijn vaste team van het begin af aan iets op te bouwen. Zeker wanneer we na afloop horen dat de opdrachtgever tevreden is met ons werk.”